Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Škandal: Dejan Židan, SD, hoče kaznovati starše, ki bodo praznovali božič!


Škandal: Dejan Židan, SD, hoče kaznovati starše, ki bodo praznovali božič!
10.07.2014

Socialni demokrati, ki so že sklenili dogovor o povolilnem sodelovanju s stranko Desus, Karla Erjavca, pripravljajo nov napad na verujoče državljane. Tokrat skozi nov Družinski zakonik,  v katerem želijo uzakoniti finančno kaznovanje staršev, ki bodo brez soglasja svojih otrok praznovali Božič in druge verske praznike.
Grob napad na verujoče!

Anja Kopač Mrak, ministrica za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti ter vidna predstavnica  stranke Socialni demokrati, je naročila izdelavo pravnih izhodišč za pripravo novega Družinskega zakonika. Obrnila se je na Barbaro Novak iz Pravne fakultete, ki je letos aprila pripravila omenjena izhodišča. V njih je Barbara Novak zapisala, da imajo starši pravico izbirati vero samo do otrokovega 10 leta; versko vzgojo pa lahko zagotavljajo izključno do 12 leta starosti. V kolikor otrok po tej starosti ne bi dal (pisnega) soglasja, potem bo svoje starše zaradi t. i. verskega nasilja lahko prijavil v šoli oz. na policiji (7 poglavje, str. 95).

    Če naj družinska zakonodaja celovito ureja problematiko pravic in dolžnosti staršev, je mednje treba umestiti tudi pravila o verski vzgoji. Temu konceptu je sledil 131. člen predloga DZ, ki je določil, da imajo starši pravico do verske vzgoje otrok do dopolnjenega 12. leta otrokove starosti in da smejo otroku določiti veroizpoved do dopolnjenega 10. leta starosti. Ta rešitev je sledila zakonodajnim rešitvam v tujini, zlasti nemškemu Zakonu o verski vzgoji otrok (Gesetz über religiöse Kindererziehung), le da je starostno mejo spustila za dve leti. To pa zato, ker velja, da so danes otroci glede na leto 1921, ko je bil sprejet nemški zakon, prej sposobni odločati o sebi. (Barbara Novak v Pravnih izhodiščih za nov Družinski zakonik 2014 , 7 poglavje, str. 95)

V katerih primerih bo država lahko kaznovala starše?

Po mnenju številnih pravnih strokovnjakov gre za predlog drastičnega omejevanja človekovih pravic v Sloveniji. V primeru, da bodo starši brez pisnega soglasja svojega otroka prakticirali svojo vero, bodo deležni sodnih postopkov in finančnega kaznovanja, prisilnega psihološkega svetovanja in v skrajnih primerih celo odvzema svojega otroka. Takšni »protidružinski« ukrepi bodo možni takrat, ko bodo starši brez soglasja otrok izvajali »nasilno« versko vzgojo:

    Molili v družini
    V nedeljo šli k maši
    Praznovali Božič ali Veliko noč
    Imeli v stanovanju križ oz. svete podobe
    Na počitnicah obiskali cerkev
    Poslali svojega otroka k verouku oz. birmi
    Branje Svetega pisma
    Petje cerkvenih pesmi
    Praznovanje godu

V osnovnih šolah bodo na osnovi takšne zakonodaje indoktrinirali otroke o vseh primerih, kjer bi starši brez soglasja otrok izvajali »nasilna« verska dejanja. Prav tako bo država vzpostavila posebne službe za zaščito ter pravice otrok z namenom, da vzpostavijo konflikte znotraj verujočih družin in da pospešujejo ateizacijo otrok.
Dejan Židan in Anja Kopač Mrak v koaliciji s Karlom Erjavcem se hočeta spraviti na otroke iz katoliških, muslimanskih, pravoslavnih in evangeličanskih družin!

Cilj stranke Socialni demokrati je očiten – ateizacija Slovenije, napad na družine kristjanov in drugače vernih, preko državnih šol vnašanje konfliktov v družine ter finančno kaznovanje staršev, če bodo hoteli vzgajati svoje otroke v skladu s svojimi verskimi prepričanji. Zato je nujno, da o omenjenem načrtu Socialnih demokratov seznanite svoje sorodnike in prijatelje ter na volitvah zavrnete njihovo nestrpno politiko.
Marija Ho.
Več:

Pin It

Oglasnik - Zadnje objave

  • No posts to display.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)


Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save