Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Anketa Episcentra: Miru Cerarju podpora upada, Alenki Bratušek raste

Ljubljana, 9. julija (STA) - Na parlamentarnih volitvah bi slavila Stranka Mira Cerarja (SMC), ki bi prejela 34,5 odstotka glasov, kaže anketa, ki jo je za Planet Siol.net izvedel Episcenter. Na drugem mestu ji sledi SDS s 25,5 odstotka, na priljubljenosti pa je pridobilo Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAB), ki bi ji vprašani tokrat namenili pet odstotkov glasov podpore.

 

Na tretjem mestu je še naprej stranka DeSUS. Za stranko Karla Erjavca bi se odločilo 9,8 odstotka sodelujočih. Navezo strank SD in Solidarnost, ki je še naprej na četrtem mestu, bi na volilnem listku obkrožilo 6,9 odstotka volivcev, na petem mestu se je s 5,4 odstotka znašla NSi, na šestem pa jo s petodstotno podporo dohiteva ZaAB. Stranka ZaAB je v primerjavi s prejšnjim merjenjem tako prehitela SLS, ki bi ji vprašani tokrat namenili 4,3 odstotka glasov podpore.

V primerjavi z anketo, ki jo je Planet Siol.net objavil pred dvema dnevoma, je stranka SMC izgubila 2,3 odstotne točke glasov, v primerjavi z raziskavo, opravljeno 3. julija, pa štiri odstotne točke. Pri SDS je mogoče opaziti rast. V primerjavi z raziskavo z dne 7. julija za pol odstotne točke, v primerjavi s tisto 3. julija pa 0,4 odstotne točke.

Največji preobrat se je zgodil pri stranki ZaAB - podpora se ji je v primerjavi z raziskavo, opravljeno 7. julija, povečala za 0,9 odstotka, v primerjavi z raziskavo z dne 3. julija pa za 1,5 odstotne točke.

Pred parlamentarnim pragom so se, sodeč po anketi, znašle stranke Združena levica (2,5 odstotka glasov vprašanih), PS (1,9 odstotka), Piratska stranka Slovenije (1,3 odstotka), Verjamem (1,1 odstotka), SNS (0,8 odstotka), Zeleni Slovenije (0,5 odstotka), DL (0,4 odstotka) in Enakopravni deželani - Naprej Slovenija (0,3 odstotka).

Rezultati ankete še kažejo, da bi se volitev udeležilo 36 odstotkov vprašanih.

V meritvi je med 30. junijem in 8. julijem 2014 sodelovalo 3.098 polnoletnih prebivalcev Slovenije, od katerih jih je 1113 dejalo, da se bodo zagotovo udeležili volitev. Odgovori "ne vem" in "ne povem" pri izbiri stranke so izločili, tako so dobili 1.042 odločenih volivcev. Vzorec vprašanih je reprezentativen in naknadno korigiran s pomočjo uteži na demografskih spremenljivkah.

Pin It

Oglasnik - Zadnje objave

  • No posts to display.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save