Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Marija Ahačič Pollak se poslavlja

Marija Ahačič Pollak bo nitke veselja nocoj tkala na tržiškem odru - Po 60. letih se poslavlja z glasbenih odrov
NITKE VESELJA BO ZA SLOVO OD GLASBENE KARIERE NOCOJ TKALA V TRŽIČU
Marija Ahačič Pollak nosi rodni Tržič v srcu, prav tako slovensko pesem, tudi ko je v daljni Kanadi
Tržič bo nocoj gostil zveneča glasbena imena, ki so v minulih desetletjih močno zaznamovala slovenski narodno-zabavni prostor. Marija Ahačič Pollak, znana tržiška pevka, ki je po prvi vokalni uspešnici Ansambla bratov Avsenik Tam, kjer murke cveto z njim prepotovala celo Slovenijo in dodobra okusila čare odra, se po šestih desetletjih poslavlja od aktivnega nastopanja.

pollak

Nocoj bo tako pred občinstvom še zadnjič v živo prepevala o murkah, pa njenih nitkah veselja in nitkah gorja, če omenimo samo najbolj priljubljeni skladbi, ki sta zaznamovali njeno bogato kariero. V goste je povabila dame domače glasbe, ki se bodo predstavile s samostojno in skupno točko. To so  Stanka Kovačič (ans. Borisa Kovačiča), kraljica jodlanja Ingrid Brueggemann Huberti (Slovenski muzikanti), Joži Kališnik (Ansambel bratov Avsenik), Erna Kramer, Jelka Potočnik in Tatjana Vidmar (sestre Potočnik, Dobri znanci), Jožica Brdnik (ans. Ivana Ruparja, Laufarji), Jožica Gabrijel Vidic (ans. Marela), Cita Galič in Erika Zakonjšek Klančar (ans. Slovenija), Barbara Kolarič (ans. Ekart), Majda Petan (Štajerski vagabundi), Majda Renko Petrič (ans. Vilija Petriča), Hermina Šegovc (Štirje Kovači) in Brigita Vrhovnik Dorič (Nagelj, Jodel Express). Poleg dam domače glasbe se bodo Mariji Ahačič Pollak na odru pridružili tudi pevec Slovenskega okteta Janez Triler, Trio Jožeta Burnika, Anja Burnik, Jože Galič, Jodel Express, Pihalni orkester Tržič, Foklorna skupina ISKRAEMECO Kranj, večkratna državna prvaka v latinsko ameriških in standardnih plesih Anja in Matej Pritekelj,  besede pa bo v šopek povezal Matjaž Merljak.

"V Tržiču sem začela in v Tržiču bom tudi končala," pravi Marija, ki je z organizatorji koncerta, Občino Tržič in Agencijo Media butik, pripravila koncert, ki ne bo pozabljen.  Koncert bo nocoj ob 19. uri v Dvorani tržiških olimpijcev.

Želim vam lep, glasbeno obarvani večer.

Saša Pivk Avsec

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)

Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save