Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

46. FESTIVAL "PTUJ 2015"

46. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE SLOVENIJE "PTUJ 2015"
bo v petek, 28. avgusta 2015 ob 19.30 na Ptuju.
 Pri pripravi in izvedbi festivala ob družbi RADIO TEDNIK d.o.o. iz Ptuja, sodelujejo agencija GERŽINA VIDEOTON Maribor, RTV Slovenija  Regionalni center Maribor (Radio Maribor, Televizija Maribor) ter ZKP RTV Slovenija.

46 festival NZG46. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE Slovenije »PTUJ 2015« bo v petek, 28. avgusta 2015 ob 19.30 na Ptuju na dvorišču MINORITSKEGA SAMOSTANA (tudi v primeru slabega vremena). Festival bodo snemali: Televizija Slovenija, Televizija Maribor; Radio Maribor in Radio Ptuj bosta festival prenašala. Na dan festivala bo pri ZKP RTV Slovenija izšla festivalska zgoščenka, na kateri bo objavljenih štirinajst skladb.

Predizbor za sodelovanje na Ptujskem festivalu je v Tržiču profesionalno pripravila agencija MEDIA BUTIK, ki ga je povezovala SAŠA PIVK AVSEC.  
Po pregledu poslanega materiala in v skladu z razpisnimi pogoji ter po skrbnem poslušanju ansamblov na predizboru, je žirija sprejela 14 ansamblov.

1. Ans. AMADEUS, Turnišče
2. Ans. AZALEA, Gaberje
3. Ans. FANTJE IZPOD LISCE, Loka pri Zidanem mostu
4. Ans. KGB KVINTET, Starše
5. Ans. JERNEJA KOLARJA, Artiče
6. Ans. JUG, Podčetrtek
7. Ans. VESELI DOLENJCI, Šentjanž
8. Ans. MLADIKA, Dramlje
9. Ans. MLADI UPI, Šmarje pri Jelšah
10. Ans. ŽARGON, Središče ob Dravi
11. Ans. POGLED, Šentjernej
12. Ans. POPOTNIKI, Škocjan
13. Ans. POTEP, Krško
14. Ans. TOPLIŠKA POMLAD, Dol. Toplice


Vsak od izbranih ansamblov se bo na festivalu predstavil s po dvema novima skladbama.

Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevali strokovna žirija za glasbo in komisija za besedila, ki ju imenuje organizator ter občinstvo na prireditvenem prostoru.

V času glasovanja bo nastopil ALFI NIPIČ s svojimi muzikanti.

Razpisane nagrade
 
Strokovne komisije izberejo:
- Najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti – Nagrada skulptura ORFEJ in 900 €
- Najboljši ansambel med ostalimi zasedbami – Nagrada skulptura ORFEJ in 900 €
- Najboljše besedilo – Nagrada 650 €
- Najboljšo vokalno izvedbo – Korenova plaketa

Občinstvo na prireditvi pa izbere najlepšo skladbo  – Nagrada 1000 € (nagrado si delijo avtor glasbe, avtor besedila, avtor aranžmaja in ansambel).
Vse nagrade so v brutto zneskih.

Festival bosta povezovala NATALIJA ŠKRLEC in MARJAN NAHBERGER. Scenarij bo pripravil DRAGO SLAMERŠAK (direktor družbe Radio Tednik Ptuj), produkcijo prireditve in prenose RTV SLOVENIJA – Regionalni center Maribor.


REVIJALNI KONCERT PRVEGA DESETLETJA FESTIVALA PTUJ

Na Radio-Tedniku Ptuj so se odločili, da bodo vsako leto do 50. Festivala PTUJ organizirali koncert z naslovom ODŠTEVAMO DO ABRAHAMA. Predstavili bodo  najpopularnejše in nagrajene skladbe desetletja (1969 do 1978) avtorjev: JOŽE KREŽE, VIKI AŠIČ, SLAVKO KOVAČIČ, SREČKO KOVAČIČ, FRANC FLERE, MARJAN STARE, DRAGICA ŠKERLAVAJ, IVAN MALAVAŠIČ, TONE VIDEC, JOŽE IN CITA GALIČ, FRANČEK ŽIBRAT, DUŠAN CVETKO, JURIJ KURE, TONE ŽAGAR, VALTER SKOK, JOŽE ŠALEJ, RUDI BARDORFER, VIKI PAPEŠ,…. V sodelovanju z agencijo GERŽINA VIDEOTON so pripravili bogat program v izvedbi popularnih ansamblov slovenske narodno-zabavne glasbe v sredo, 26. avgusta ob 19.30 na dvorišču Minoritskega samostana, ko bodo nastopili ansambli:
1. OGNJENI MUZIKANTI
2. VERA IN ORIGINALI
3. VIKEND
4. EKART
5. PTUJSKI KVINTET
6. ŠTRK
7. PETKA
8. KGB KVINTET
9. TRIO NEJCA KASTELICA
10. ALFI NIPIČ
11. JOŽE KOBLER
Prireditev bosta povezovala NATALIJA ŠKRLEC in MARJAN NAHBERGER, scenarij je napisal DRAGO SLAMERŠAK. Prireditev bo posnel Radio Ptuj in televizija.

Vstopnice so po 11 € za vsako od zgoraj omenjenih prireditev; v primeru pa če se gledalci odločijo za obisk obeh atraktivnih prireditev, potem staneta obe vstopnici skupaj le 16 €. Vstopnice je možno kupiti v tajništvu RADIA PTUJ, Osojnikova 3 in na recepciji Term Ptuj.  Vstopnice je možno naročiti po telefonu (02) 749 3410 oz. po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

AKREDITACIJE:

Predstavniki medijev se akreditirajo za REVIJALNI  KONCERT PRED JUBILEJEM, ki bo v sredo, 26. avgusta  in tekmovalni Festival »PTUJ 2015« v petek, 28. avgusta na naslov  agencije GERŽINA VIDEOTON, Ferkova 11, 2000 MARIBOR, E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , telefoni: 041 616 603, (02) 300 1240 do torka, 25. avgusta.
Vstopnice in informativni material bodo dvignili v informativnem centru pri vhodu na prireditveni prostor od 16. do 19. ure.


Dodatne informacije pri:

Radio Tednik Ptuj d.o.o.,  Osojnikova 3, 2250 Ptuj
tel.: (02) 749 3410, faks: (02) 749 3435
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.     www.radio-tednik.si

in
Agencija  GERŽINA VIDEOTON,  Ferkova 11,    2000  MARIBOR
Tel.: (02) 300 1240,   GSM: o41 616 603,  E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  .

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save