Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

DOPOLNJENO-Kartelni dogovor&minister Jožef Petrovič ODSTOPIL

DOPOLNJENO!!!

DOPOLNJENO!!! 17.30 minut

Gospodarski minister Jožef Petrovič je odstopil. V javnost so namreč prišli podatki, da naj bi bil Petrovič vpleten v kartelno dogovarjanje, kar pa zanika. Pravi, da odstopa le zato, ker ne želi obremenjevati dela vlade.

    "Želim poudariti, da odstopam zgolj zato, ker s tem ne želim obremenjevati dela vlade, pred katero je vrsta pomembnih odločitev."

Jožef Petrovič

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Jožef Petrovič je nepreklicno odstopil. V odstopni izjavi je povedal, da se je za potezo odločil po premisleku in pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem. "Odstopa nisem ponudil zato, ker bi menil, da sem v svojem preteklem delovanju posloval nezakonito ali neetično, ampak zato, da bom lahko v miru dokazal, da nisem storil dejanj, ki se mi očitajo v medijih," je dejal Petrovič.

TV Slovenija je namreč poročala, da naj bi Agencija za varstvo konkurence (AVK) najmanj štiri leta preplačevala pisarniški material za več kot 130 uporabnikov. Predrag pisarniški material naj bi dobavljala podjetja DZS, Extra Lux in Mladinska knjiga. V imenu DZS naj bi ta material po višji ceni ponujal ravno Petrovič, ki je bil prej pri DZS izvršni direktor divizije trgovina.

S takšnim dogovorom naj bi tri podjetja onemogočila konkurenco, cene proizvodov pa naj bi podražila za najmanj tretjino in si pridobila od pet do šest milijonov evrov premoženjske koristi. Z zadevo naj bi se ukvarjala tudi policija.


Petrovič: Vse listine, na katerih je moj podpis, so zakonite

Petrovič pa je v odstopni izjavi dejal, da nikoli ni bil obveščen, da bi bil stranka v kakršnih koli postopkih pred AVK ali organi pregona. "Sklepam, da tudi zato odločba AVK ni bila naslovljena name," je povedal. Ker z odločbo ni seznanjen, pravi, da je tudi ne more komentirati. Poudaril pa je, da so bile vse pogodbe podpisane ob predhodnem soglasju pravne službe in verjame, da bo družba, v kateri je bil zaposlen, dokazala, da je ravnala zakonito, in da so vse listine, na katerih je njegov podpis, zakonite. "Podpis, objavljen na spletni strani Televizije Slovenije, ni moj podpis," je dodal.

Podjetji Extra Lux in Mladinska knjiga sta za oddajo Tarča nacionalne televizije sicer zanikali, da sta se povezali s podjetjem DZS in vplivali na višjo ceno, v DZS pa se niso odzvali.

Že nekdanja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je dejala, da so v času razpisov v letih 2009 in 2010 sumili, da so cene previsoke. Zato so zadevo tudi predali policiji in AVK.

Kot minister je prisegel pred mesecem dni

Petrovič je z ostalimi ministri Cerarjeve vlade v DZ prisegel 18. septembra. Posle je od Metoda Dragonje prevzel že naslednji dan in takrat napovedal, da bo temeljni poudarek dal spodbujanju izvoza in konkurenčnosti.


Ljubljana, 17.10.2014, 13:53 | M.R.
Po neuradnih podatkih naj bi Agencija za varstvo konkurence ugotovila, da so se tri podjetja kartelno dogovorila, da bodo javni upravi dobavljala pisarniški material po višjih cenah. V enem izmed podjetij naj bi pri tem sodeloval sedanji minister Jožef Petrovič.


Agencija za varstvo konkurence (AVK) je po sicer neuradnih informacijah, ki jih navaja spletni portal nacionalne televizije, najmanj štiri leta preplačevala pisarniški material za več kot 130 uporabnikov.

Predrag pisarniški material naj bi dobavljala podjetja DZS, Extra Lux in Mladinska knjiga. V imenu DZS naj bi ta material po višji ceni ponujal sedanji minister za gospodarstvo Jožef Petrovič, ki je bil prej pri DZS izvršni direktor divizije trgovina.

S takšnim dogovorom naj bi tri podjetja onemogočila konkurenco, cene proizvodov pa naj bi podražila za najmanj tretjino in si pridobilia od pet do šest milijonov evrov premoženjske koristi. Z zadevo naj bi se ukvarjala tudi policija.

Podjetji Extra Lux in Mladinska knjiga sta za oddajo Tarča nacionalne televizije zanikali, da sta se povezali s podjetjem DZS in vplivali na višjo ceno, v DZS pa se niso odzvali.

Že nekdanja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je dejala, da so v času razpisov v letih 2009 in 2010 sumili, da so cene previsoke. Zato so zadevo tudi predali policiji in AVK.

SDS čaka na poteze Cerarja

Na poročanje o tem se je že odzval vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, ki pravi, da bi od "tako natančne osebe, kot je predsednik vlade Miro Cerar", pričakovali, da je pri vseh, ki jih je izbral za ministrski položaj iz kvote svoje stranke SMC, preveril njihovo dosedanje delo.

"Če bi to naredil dobro, najbrž do takih zapletov, ki se sedaj pojavljajo, ne bi prišlo," je dejal in izrazil upanje, da bo Cerar ravnal skladno s svojimi visokimi etičnimi standardi. Zato v SDS menijo, da mora Cerar v svojih poslanskih in ministrskih ekipah narediti red. "Zaenkrat bomo počakali na to, kaj bo naredil predsednik vlade," še pravi Tanko, ki se s tem odziva na vprašanje o morebitni interpelaciji Petroviča.

Pin It

Oglasnik - Zadnje objave

  • No posts to display.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save