Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Andrej Ajdič: "Janeza Janšo so v zapor strpale stare partijske elite"

»V imenu Zveze kulturnih društev nemško govoreče skupnosti v Sloveniji Janezu Janši, SDS in vsej demokratični javnosti v Sloveniji izrekam odločno podporo,« je zapisal njihov predsednik Andrej Ajdič.

Andrej Ajdič
Predsednik Zveze kulturnih društev nemško govoreče skupnosti v Sloveniji

 Izjava v podporo gospodu Janezu Janši in vsej demokratični javnosti v Sloveniji

Danes, dobrega četrt stoletja po montiranem političnem procesu proti četverici JBTZ, smo v Republiki Sloveniji znova priča podobnim ali skoraj še hujšim političnim zrežiranim procesom, ki jih vodijo ljudje, kateri bi morali biti že davnega leta 1991 postavljeni na smetišče zgodovine. Ker po slovenski osamosvojitvi nismo zmogli opraviti lustracije nekdanjih komunističnih funkcionarjev in sodelavcev zloglasne Službe državne varnosti oziroma Udbe, danes ti ljudje s svojimi navezavami skoraj v celoti obvladujejo slovenski družbeno politični prostor. Ta peščica ljudi si je s svojo totalitarno miselnostjo in delovanjem utrdila svoj položaj vse od leta 1991 pa do danes, skoraj v vseh družbenih porah, še prav posebej pa v sodstvu. S svojimi manipulacijami so Slovenijo pahnili na rob revščine in pred vsesplošni gospodarski zlom. Evropske demokratične vrednote so za njih popolnoma tuje, kar dokazuje tudi zrežirani politični proces proti vodji SDS-a Janezu Janši. To, da slovensko sodstvo lahko nekoga pravnomočno obsodi in pošlje v zapor brez kakršnega koli oprijemljivega dokaza in na podlagi predvidevanj v smislu, da je bivši predsednik vlade Janez Janša med svojim mandatom 2004-2008 imel kot predsednik vse možnosti storiti na neznanem mestu, neznanega datuma in na neznan način, kaznivo dejanje prejemanja podkupnine, je seveda absurd brez primerjave. 

Vse več uglednih osebnosti doma in po svetu odločno obsoja takšno ravnanje slovenskega sodstva, ki je več kot očitno po nalogu stare partijske elite, liderja SDS-a Janeza Janšo strpala v zapor tik pred volitvami, da bi s tem omejila demokratične procese v Sloveniji in za krmilo države pripeljala zopet preverjen postkomunistični kader, ki bi jim omogočal nadaljnje pustošenje Slovenije.   

Odločno obsojam takšno ravnanje, saj si kot pošten državljan Republike Slovenije želim normalno, evropsko naravnano demokratično državo, v kateri me ne bo strah za lastno eksistenco in prihodnost mojih otrok, ne nazadnje pa lahko tudi sam nekega dne postanem žrtev scenarija, da sem »nekega dne, na neznanem mestu in na neznan način storil neznano kaznivo dejanje«.

V tem smislu izrekam v imenu Zveze kulturnih društev nemško govoreče skupnosti v Sloveniji gospodu Janezu Janši, Slovenski demokratski stranki in vsej demokratični javnosti v Sloveniji odločno podporo.

Andrej Ajdič
Predsednik Zveze kulturnih društev nemško govoreče skupnosti v Sloveniji

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)


Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save