Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

PUPA (DUO EXPRESS) se predstavlja

(Duo Express) -Patricija. Po skoraj mesec poslušanja doma pesmi, ki je nedavno zaživela v slovenski priredbi,  pomočjo Fredi Millerja in Suzane Mally, je nastala prva ideja ... Konec poletja 2015 pa sem z njuno pomočjo prišla do novitete:
- Glasbenega imena "Pupa"
- slovenske priredbe "Slep je tvoj svet (Ne moreš mi več lagati)".
Pesem se je rodila 27.9.2015, ko mi je moj t.i. glasbeni "oče" poslal prvi končni izdelek, da ga danes lahko delim med Vas.

12033627 627093544100561 1209331978 n

avtor: Fredi Miler/Pupa & Suzana Mally/Fredi Miler

Pupa- življenjepis

Rojena kot drugorojenka, v letu 1982 sredi zime, pustnega torka 23. februarja.
Ze kot otrok sm iskala sebe v različnih stvari, tako v umetnostnem drsanju in kotalkanju od 3.leta naprej, vse do 6.ga, ko se je po daljši odsotnosti odločila, da svoj talent poskusi izraziti v plesu v eni izmed plesnih šol prestolnice-Ljubljana. Kmalu jo je obšolska obveznost privabila tako v šolski pevski zbor kot tudi igralski krožek, katerega je ob zaključku osemletke tudi opustila, kot tudi Glasbeno šolo za igranje trobente, pri prof. Franc-u Žuglju, s katerim je sodelovanje po 3.letih prekinila. Slednjo je igrala vse do svojega 20.leta, ko je vstopila v občutje, da glasba ni njena strast. Posvetila se je drugim stvarem, iskanju sebe na drugih področjih. Bila je nekajletna članica Otroškega in mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija in najbolj ponosna je na svoje 3 nastope:
- Filharmonija ( OMZ RTV Slovenija),
- izbrani šolski otroški pevski zbor na nastopu v Križankah z Rade Šerbezija,
- 3. mesto v oddaji Karaoke - Vrhnika na RTV Slovenija.
Kljub. dolgoletnemu bivšemu partnerju- bivšega glasbenega člana nekoč znane skupine, se vse do leta 2013 ni kaj dosti posvečala glasbi, le poslušanju ter plesanju na hite drugih izvajalcev.
V letu 2013, pa je prišlo predbožično vzdušje, ko je Patricija, danes znana pod imenom Pupa, stopila sredi Pogačarjevega trga sredi Ljubljane, poleg Dua Pustotnik in prijela za mikrofon ter zapela s Tjašo in Tomažem. Kmalu za tem se je na odru pridružil harmonikar Domen Košič, ki je raztegnil svoj meh in prevzela sva pavzo za najin 1. skupni nastop. Izkoristila sva trenutek, katerega stik je ksneje zbledel, nekje do sredine  leta 2014. Takrat sva svoje poznanstvo obrodila s pomočjo Tomaža in njegovega profila na spletnem omrežju ter pričel naju je čas glasbeno združevati, da sva v sredini decembra ponovno izkoristila Pustotnikvo pavzo.Na istem t.i. "kraju glasbenega zločina" za najin nastop, sva pričela dobivati prve spodbude:"Kaj če bi  z Domnom naredila duo?"
Pogajanja o nastanku dua so trajala skoraj do sredine meseca Aprila 2015, ko sva se dobila na prvi skupni vaji in v naslednji že posnela Funny video na račun pesmi " Bilo je v maju" (Slapovi) in ga poslala na moj profil, priljubljenega omrežja Facebook. Pustotnikova ta sprejela sodelovanje z navdušenjem in razmišljati smo začeli o imenu, ki pa kar ni in ni našlo prave odločitve. Edn od najbolj zanimivih predlogov je bil "Duracell", s strani Tomaža, saj naju je označil kot zelo živahni glasbeni par na odru. Z vajam so sledla prva povpraševanja po nama, dvojni nastop s pomočjo Ansambla Gamsi(Tone&Janko Omahen), kjer sem na zadnjem nastopu z njimi ugotovila, da pesem "O ti šmentano dekle" lahko z njimi zapojem zelo dobro, vendar ko se je potrebno predstaviti, em sredi odra bila postavljena v situacijo, da duo nujno potrebuje ime. S pomočjo Domnovega in mojega kolega, je naju obdelodanil, da je nastal Duo Express.
Zadnje mesece, pa so iz zvočnikov prihajali toni pesmi Andreje Berg-"Du kannst nicht richt ih lügen", na željo moje mame tudi do 5x na dan... Po skoraj mesec poslušanja doma pesmi, ki je nedavno zaživela v slovenski priredbi,  pomočjo Fredi Millerja in Suzane Mally, je nastala prva ideja ... Konec poletja 2015 pa sem z njuno pomočjo prišla do novitete:
- Glasbenega imena "Pupa"
- slovenske priredbe "Slep je tvoj svet (Ne moreš mi več lagati)".
Pesem se je rodila 27.9.2015, ko mi je moj t.i. glasbeni "oče" poslal prvi končni izdelek, da ga danes lahko delim med Vas.
Pupa- Duo Express je le ime, ki poudarja moje delo, povezno v zahvalo svojemu glasbenem "bratcu" Domnu Košiču, s katerim nama sledijo tudi v prihodnje kar nekaj nastopov z narodno zabavno glasbo, kjer z veseljem predstaviva tudi mojo izbrano priredbo.
"Slep je tvoj svet",  je tako namenjen moji mami, v zahvalo za njen trud skozi ves moj čas življenja do danes in v upanju,da še naprej..
Besedilo pa je nastalo v spomin na nekoga, ki mi je ukradel srce tako mocno, da je z namenom opravičila vseh mojih napačnih dejanj, znak nore zaljubljenosti tudi v kasnejših letih, predvsem pa preroda, ko te nekdo morda v odnosu ne spoštuje, kot si želiš... To je zate, t.i. "Swarovski"...

Tako, to je tisto, zaradi česa je danes moj izdelek tu, iz srca osebe, ki si želi poslušalce pridobiti s svojo živahnostjo na odru-dvig energije, kot tudi trdim delom melodij iz mojega srca...

Hvala, vsem, ki me podpirate, kot tistim, ki morda v meni ne vidite tistega, kar Vam želim podariti.

Vaša Pupa (Duo Express) -Patricija

Pin It

Oglasnik - Zadnje objave

  • No posts to display.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)


Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save