Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

40 LET GRTA PA DOUTA Z MILANOM KAMNIKOM

Trije akordi in resnica zapeta z dušo in iz srca

Koroški trubadur Milan Kamnik je svojevrsten posebnež med slovenskimi glasbeniki, ki v večini prisegajo na pop in podlegajo trenutnim komercialnim vplivom. Milan pa ostaja zvest samemu sebi in glasbi, s katero se je seznanil prav na začetku svoje glasbene poti. Zaznamovali so jo vplivi country glasbe in to na njegov svojevrsten slovenski, ali bolje rečeno, na koroški način. Ne samo, da je v koroško narečje prelil besedila znanih country skladb (Put another log on the fire, Small town girl, I like beer, On the road again ), je tudi avtor besedil in glasbe kar lepega števila skladb, ki tudi v koroškem narečju zvenijo zelo »country«.

V teh njegovih skladbah se izredno duhovito odziva na aktualno dogajanje in opisuje resnične ljudi, njihove socialne in drugačne stiske. V domovini countrya pravijo, da je ravno to tisto, kar dela to glasbo drugačno. Trije akordi in resnica zapeta z dušo in iz srca je tisto, kar naredi Kamnikov glasbeni opus tako enkraten in prepoznaven.

Milan Kamnik letos praznuje 40. letnico glasbenega ustvarjanja. Ob tej priložnosti je izdal že osmi, tokrat dvojni CD »40 let Grta pa douta«, ki bo zagotovo razveselil njegove vedno številčnejše privržence. Nekakšen »The best of« čudovitega koroškega narečja. Za distribucijo albuma skrbimo tudi v Založbi Zlati zvoki.

Pin It

Oglasnik - Zadnje objave

  • No posts to display.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save