Poslušajte Slovenski radio Narodnjak KLIKNI IKONO
  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

Radio Narodnjak sporoča:

puscicaPostanite sponzor in podpornik radia Narodnjak!!!

Oglašujte na našem radiu in to po konkurenčni in ugodni ceni. Podjetniki in vsi, ki želite da postane radio Narodnjak vaš odmevni radio in Alpska glasba številka 1 naše dežele, vabljeni pa tudi pred vsem tisti, ki vam Alpska glasba nekaj pomeni in bi si je želeli še več na našem radiu.

POMAGAJTE NAM IN DONIRAJTE, PRISPEVAJTE ZA DELOVANJE IN OBSTOJ RADIA NA NASLOV  paypal.me/narodnjak

Več informacij o konkretnem sodelovanju lahko dobite na spodnjem E-mail naslovu:

MARKETING & TRŽENJE: radionarodnjak1@gmail.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Odšla je še ena legenda domače glasbe "Umrl je Franci Flere"

Neusmiljeno smrt kosi med legendami, ki so se preko svojega unikatnega iz izvirnega načina zapisale v sam vrh nepozabnih glasbenikov, ki so spisali nepozabno zgodovino domače, narodne glasbe Slovenskega naroda. Legende odhajajo, a njihova nepozabna dela ostajajo za večno narodu Slovenije.

flere 6212326 0

 Tudi spoštovani in nepozabni gospod Franci Flere je zapustil ogromni pečat zanamcem, saj je spisal ogromno prečudovitih melodij, ki ostajajo za njim. Ni bil le ljudski godec ampak tudi povsem predan svojemu stilu izvajanja glasbe na harmoniki, ki je prepoznaven že ob prvih zvokih, ko slišiš melodijo na radiu ali tv. Franci je bil človek, ki je glasbo dobesedno čutil in preko tega ljudem se izpovedoval v vsaki skladbi. Nikoli ne bo pozabljena skladba, ki jo je sam neizmerno spoštoval in pretakal solze in je bila dobesedno njegova ljubezen. To je skladba, ki nosi naslov "Ljubezen mamina" in na njo je bilo neizmerno ponosen. Škoda, da ni posnemovalcel, ki bi znali tako dinamično in izvirno tehnično zaigrati Fleretove skladbe.

flere60189733

Naj bo Fleretova glasba, njegova zapuščina nepozabna, saj dokler bodo po medijih odmevale njegove melodije, bo spoštovani gospod Franc Flere večno živ. Vsem ljubiteljem njegove glasbe izrekamo v imenu vseh poslušalcev radia NARODNJAK, iskreno sožalje.
Francetu pa, naj poje njegova harmonika tam kamor je odšel večno. Naj mu bo lahka Slovenska zemlja in Franci, počivaj v miru.

Rojstni podatek: Franc Flere, slovenski harmonikar, * 1945, Krtina

Že kot mladenič se je rad igral da ima harmoniko, namreč škatlo od čevljev si je pripasal na rame in ob tem pel. Preden je šel k vojakom se je prijavil na Pokaži kaj znaš a ga takrat niso obravnavali, saj je igral diatonično harmoniko, ki pa še takrat ni bila tako priljubljena. Šele po vrnitvi od vojakov se je zopet prijavil in zmagal.

Svojo prvo ploščo so posneli leta 1969, takrat so v triu igrali; Franc Flere na diatonično harmoniko, Janez Omahna na kitaro in Ciril Jerman na kontrabasu. Vse od zasedbe iz 1969 do 1973 sta v ansamblu igrala Janez Omahna in Ciril Jerman, pozneje pa se je sestava menjala.

Njegove najbolj odmevne pesmi so; Ljubezen mamina, Marjetka in pa Rdeči nageljni.

Diskografija

»Proti vasi« (1969)
»Pod oknom« (1971)
»Ko jutarnja zarja« (1972)
»Kje je domača vas« (1973)
»Rdeči nageljni« (1978)
»Belo pismo / Marjetka« (1991)
»Belo pismo« (1995)
»Za tvoj najlepši dan«
»Bila sem premlada«
»Mlado dekle« (2008)
»Zlate melodije iz glasbene skrinje 1« (2009)
»Zlate melodije iz glasbene skrinje 2« (2010)


Pisatelj Ivan Sivec je o Francu Fleretu napisal 3 knjige in sicer; Godec pred peklom (1989, ponatis 1994), Godec v vicah (2000) in pa Godec v nebesih (2010). Vse tri knjige opisujejo burno življenje Franca Flereta pod psevdonim Franc Kranjc.

 

Save

Save

Save

Save

Pin It

Iskalnik po strani

Na programu

Radio Narodnjak

Danes na programu

10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save