Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Rok in Tilen na sprehodu po črnobelih tipkah

Predstavljam vam tokrat dva odlična glasbenika na črno belih tipkah, ki sta preoblekla Avsenikove skladbe in jih tudi posnela za poslušalce in ljubitelje le te glasbe in Avsenikov. Več si lahko preberete spodaj. Skladbe pa lahko veselo poslušatetudi na našem radiu NARODNJAK.Rok Perhavc in Tilen Ržen sta dav mlada, odlična, perspektivna harmonikarja. V teh dneh je pri založbi Zlati zvoki izšla njuna debitanntska plošča Avsenikovih skladb v njuni probleki.

rok perhavc tilen rzen

"Tilna in Roka sem prvič združil v harmonikakarski duov šolskem letu 2014/15, ko se je na 9. mednarodnem tekmovanju za nagrado Avsenik pojavila nova disciplina - harmonikarski duo. Oba sta si sicer pred tem pridnonabirala izkušnje na nastopih in tekomvanjih bodi si kot solista bodi si kot člana harmonikarskega tria. Kot ljubitelja Avsenikove glasbe sta skladbe za dve harmoniki še posebej vzljubila in tako smo skupaj prišli na idejo, da bi tekomvalne skladbe dopolniliše z nekaterimi Avsenikovimi skladbami, ki dobro zvenijo v izvedbi dveh harmonik, in jih zatem tudi posneli. Pri snemanjunjunega prvenca sta nam priskočila na pomočsedaj že preklaljena mlada glasbenika Simon Tavčar na baritonu in bas kitari ter David Jelovčan na kitari"  pravi njun mentor Jernej Hostnik.

 

Tako je nastala njuna plošča z desetimi Avsenikovimi skladbami v novi preobleki. Med skadbami so tudi: Spomini na Zurich, Na Smokuški planini, Po trgatvi, Pri sosedovih na obisku... in mnoge drugeAvsenikove skladbe.

Mi pa vam v poskušino ponujamo v živo zaigrano skladbo - video Pod Vitrancem v izvedbi Roka in Tilena in tudi studijski posnetek Pri sosedovih na obisku. Kakor že omenjeno sta avtorja skladb v celoti S.&V. Avsenik

 

Založba ZLATI ZVOKI

GLASBENA PRODUKCIJA d.o.o

www.zlatizvoki.com

Pin It

Oglasnik - Zadnje objave

  • No posts to display.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save