Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Festival VURBERK 2016 - Izbor v Podnanosu - Rezultati

Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z Občino Duplek, glasbeno agencijo GERŽINA VIDEOTON Maribor, RTV Slovenija regionalnim centrom Maribor, ZKP RTV Slovenija in dnevnikom VEČER organizira, 25. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem VURBERK 2016

klapovuhi1

               (rezultati izbora v Podnanosu)

25. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije »VURBERK 2016« bo v soboto, 18. junija ob 19.45 na VURBERŠKEM GRADU in ga bo snemala TELEVIZIJA SLOVENIJA in TV MARIBOR. Festival bo neposredno prenašal Radio Maribor. Ansambli bodo nastopali v živo.

Na dan festivala bo izšla festivalska zgoščenka, na kateri bo objavljena po ena skladba ansambla, za katero ansambli mislijo, da bi jim lahko prinesla nagrado.

V organizacijskem odboru ugotavljamo, da je festival »VURBERK« eden vodilnih festivalov slovenske domače glasbe v Sloveniji.

Izbor ansamblov je bil v nedeljo, 15. maja ob 16. uri na dvorišču Osnovne šole Podnanos. Žirija, ki so jo sestavljali: URŠKA ČOP ŠMAJGERT (glasbena urednica RTV Slovenija – regionalni center Maribor), JANI REDNAK (ustanovitelj in dolgoletni član ansambla Vagabundi, glasbeni producent in lastnik snemalnega studia) in KONRAD TOPLAK (predstavnik T.D. Vurberk)  TOMAŽ TOZON (muzikolog, producent, glasbenik, dolgoletni član Slovenskega okteta)  je ocenjevala kvaliteto izvedbe in za festival na Vurberku izbrala 11 ansamblov. Žirija ugotavlja, da je med izbranimi dosti še mladih in neznanih, a kvalitetnih ansamblov.

Izbrani so bili naslednji ansambli:

1. Ansambel Klateži, Nova Cerkev

2. Ansambel Murni, Šentjur

3. Ansambel Navihani muzikanti, Dol pri Hrastniku

4. Ansambel Maj, Logatec

5. Ansambel Klapovühi, Benedikt

6. Ansambel Upanje, Gorišnica

7. Ansambel Brkinski trio, Ilirska Bistrica

8. Ansambel Frajerke, Studenec

9. Ansambel Zadetek, Pesnica

10. Ansambel Jerneja Kolarja, Dolenja Vas/Artiče

11. Ansambel Prva liga, Šmarješke Toplice

Tudi gledalci na prireditvi so ocenjevali in za najbolj všečni ansambel so izbrali ansambel  ŠEMBIDCI iz Podnanosa, ki je še mlada a nadarjena skupina, ki je s svojim raznovrstnim glasbenim programom po izboru razveseljevala gledalce v šotoru. V pogramu so sodelovali plesalci in pevci iz osnovne šole in so navdušili nabito poln šotor ob podnanoški osnovni šoli. Izbnor sta povezovala IDA BAŠ in JANEZ TOPLAK (direktor vurberškega festivala).

Organizatorji izbora ansamblov za vurberški festival so že vrsto let marljivi člani TURISTIČNEGA DRUŠTVA PODNANOS, ki ga vodi Aleš Bratož in so kljub spremenljivemu vremenu pripravili enkratno prireditev.

Dodatne informacije dobite po telefonu pri agenciji GERŽINA VIDEOTON  GSM: 041 616 603 ali na mailu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

 
 
Festival VURBERK 2016
ZDRAVKO  GERŽINA

(Tehnični organizator)

Agencija  GERŽINA VIDEOTON,  Ferkova 11,  2000  MARIBOR

Tel.: (02) 300 1240, GSM: o41 616 603,  E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Pin It

Radio Narodnjak

Poslušate:

Oglasnik - Zadnje objave

  • Ni objav za prikaz.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save