Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

Ansambel Franca Miheliča z novo zgoščenko in knjigo

GLASBA JE MOJ ČAROBNI SVET
Ansambel Franca Miheliča z novo zgoščenko in knjigo

V letošnjem letu Ansambel Franca Miheliča praznuje 45. letnico delovanja. Ob jubileju je eden osrednjih narodno-zabavnih ansamblov pri nas izdal novo zgoščenko in jo naslovil Glasba je moj čarobni svet. Glasba je seveda delo duše in srca zasedbe Franca Miheliča, besedilo pa je napisal Ivan Sivec, kot že mnoge druge uspešnice v njihovi bogati glasbeni karieri.

Za distribucijo zgoščenke, na kateri je posnetih 12 skladb, skrbimo tudi v Založbi Zlati zvoki. Poleg naslovne viže so na zgoščenki še skladbe Pojdi z menoj na Limbarsko goro,Tržni dan v Sodražici, Pomlad je znova tu, Sanje o tebi, Škrnicelj kostanja, Oh,te ženske, Med prijatelji in inštrumentalne Ko ptice zapojo, Po strminah navzdol, Vedno boš ljubljena in Planinska polka.

Pod vse melodije in priredbe je podpisan Franc Mihelič, poleg Ivana Sivca pa je nekaj besedil napisal tudi France Žnidaršič.

„Glasba je moj, tvoj, naš čarobni svet, brez katerega ne bi bili čuteča bitja. Samo glasba nam odkriva globlje dojemanje naše notranjosti, samo glasba nas opredeljuje do zvokov preteklosti, samo glasba nam daje zven sedanjega trenutka, samo glasba je prisluh prihodnosti. To še posebej velja za glasbenika, ki je vse svoje življenje posvetil njenemu veličanstvu - glasbi! Za Franca Miheliča,“ je v spremni besedi zapisal mag. Ivan Sivec.

Visok glasbeni jubilej in izid nove zgoščenke je pospremila še knjiga z naslovom Glasba je moj čarobni svet, v kateri je mag. Ivan Sivec zbral pripovedi Franca Miheliča, več kot 250 fotografij, veliko besedil, skladbe z notnim zapisom, celotno diskografijo, seznam skladb in drugih dragocenih spominov. Člani današnje zasedbe Ansambla Franca Miheliča so: Franc Mihelič, Bernarda Mihelič, Tadej Mihelič, Milan Kokalj in Ivan Hudnik.

Ansambel Franca Miheliča vas obenem vabi na predstavitev nove zgoščenke in knjige. Velik koncert pripravljajo v Športni dvorani Sodražica v soboto, 7. marca 2015, ob 19. uri.

Za pokušino vam pošiljamo v poslušanje naslovno vižo Glasba je moj čarobni svet.

Glasba je moj čarobni svet
avtor glasbe in priredbe: Franc Mihelič
avtor besedila: mag. Ivan Sivec

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save