Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

Ptuj 2015 - Razpis

46 festival ptuj 2015 450

JAVNI RAZPIS ZA 46. FESTIVAL
NARODNO-ZABAVNE GLASBE SLOVENIJE
"PTUJ 2015"

Družba Radio-Tednik, d. o. o., in Agencija Geržina Videoton razpisujeta

46. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE SLOVENIJE "PTUJ 2015"
ki bo v petek, 28. avgusta 2015,
ob 19.45 na Ptuju.Pri pripravi in izvedbi festivala ob družbi RADIO-TEDNIK, d. o. o., iz Ptuja, sodelujejo agencija GERŽINA VIDEOTON

Maribor, RTV Slovenija Regionalni center Maribor (Radio Maribor, Televizija Maribor) ter ZKP RTV Slovenija.


Razpisna pravila in pogoji:

 1. Na festivalu lahko sodelujejo avtorji in ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst. Sodelujejo lahko ansambli, ki imajo za to glasbo značilne instrumente (uporaba elektronskih instrumentov, bobnov in računalniških programov ni dovoljena) njihovi člani pa morajo biti starejši od 15 let.
 2. Ansambli bodo na festivalu nastopili v dveh kategorijah: v kategoriji klasičnih kvintetov (harmonika, trobenta, klarinet, kitara, bas) in v kategoriji ostalih zasedb.
 3. Vsak ansambel oziroma avtor lahko na razpisu sodeluje z najmanj dvema ali več novimi skladbami, na festivalu pa vsak ansambel sodeluje le z dvema novima skladbama, ki še nista bili javno predvajani ali izdani na nosilcih zvoka in z neobjavljenim besedilom. Prijava mora vsebovati tudi demo ali že dokončane posnetke prijavljenih skladb ali notne zapise ter besedilo v treh izvodih. Dolžina skladb je lahko največ 3 minute in pol.
 4. Za nastop na festivalu bodo ansambli sprejeti na osnovi odločitve strokovne komisije, ki jih bo ocenila na javni avdiciji v nedeljo, 31. maja 2015, popoldan v Gorenjski plaži v Tržiču v organizaciji agencije Medija butik. Strokovno komisijo imenuje organizator festivala. Končen izbor ansamblov in skladb bo komisija opravila do 5. 6. 2015 in bo dokončen. Potrjeni ansambli ne morejo več odpovedati sodelovanja.
 5. Vsi na festival sprejeti ansambli morajo najkasneje do 30. 6. 2015 organizatorju dostaviti za festivalsko ploščo dokončan studijski posnetek ene skladbe (za katero menijo, da je boljša oz. s katero pričakujejo večji uspeh pri poslušalcih).
 6. S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka in slike oz. sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala.
 7. Izvedbo skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevali strokovna žirija in komisija za besedila, ki ju imenuje organizator, ter občinstvo. (Denarne nagrade so v bruto zneskih.) Razpisane nagrade so:

strokovne komisije izberejo:

 • najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti – nagrada ORFEJ in 900 € (ansambel),
 • najboljši ansambel med ostalimi zasedbami – nagrada ORFEJ in 900 € (ansambel),
 • najboljše besedilo – nagrada 650 € (avtor besedila),
 • najboljšo vokalno izvedbo – Korenova plaketa (pevec, pevka ali pevci), ki jo lahko nastopajoči prejme samo enkrat;

gledalci pred televizijskimi sprejemniki in radijski poslušalci s telefonskim glasovanjem ter občinstvo na prireditvi skupaj izberejo:

 • najboljšo melodijo festivala – nagrada 1.000 € (nagrado si delijo avtor glasbe, avtor besedila in avtor aranžmaja).

Ansambli se prijavijo za nastop na festivalu najkasneje do torka, 31. marca 2015, na naslov: RADIO-TEDNIK, d. o. o., Osojnikova cesta 3, 2250 PTUJ, s pripisom "Za festival".

Dodatne informacije so na voljo pri agenciji GERŽINA VIDEOTON MARIBOR, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 02/300-12-40, 041/616-603 (Zdravko Geržina).

Ansambli se prijavljajo za festival na Ptuju na obrazcu, ki ga morajo skrbno izpolniti s podatki o ansamblu (kateri instrument posameznik igra na festivalu in kdo vse poje), o vodji ansambla, skladbah (ki jih napišejo po vrstnem redu izvajanja) njihovih avtorjih.
Prijava mora vsebovati še propagandni material ansambla (fotografijo), nekaj informacij o delu ansambla, njegovih morebitnih uspehih, diskografijo ... in zadnjo produkcijo (zgoščenko).
Prijavnico za festival podpiše vodja ansambla, ki zagotavlja resničnost vpisanih podatkov.

Z vsemi ansambli, ki bodo nastopili na festivalu, bo organizator sklenil pogodbo, ki bo določala ostale medsebojne obveznosti in pravice.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save