Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

RAZPIS za: FESTIVAL VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU in FESTIVAL VURBERK 2015

Sezona festivalov narodno-zabavne glasbe je pred vrati. Organizatorji festivalov: VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU 2015 v Škofji Loki  in  FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE VURBERK 2015 so pripravili razpise in jih najdete v priponkah. Za objavo informacij o njih v vašem cenjenem mediju se vam vnaprej najlepše zahvaljujemo.

Festival VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU 2015, ki ga Radio Sora skupaj z Agencijo Geržina Videoton Maribor organizira že 15. leto, bo tokrat spet na Mestnem trgu v Škofji Loki in sicer v petek, 12. junija 2015. Potem ko je pred tremi leti prvič zapustil domačo Škofjo Loko in navdušil obiskovalce ob Vrbskem jezeru na avstrijskem Koroškem, se je lani selil v zamejsko občino Zgonik na Tržaškem. Radio Sora je za letos pripravil razpis in k sodelovanju povabil tako avtorje kot izvajalce narodno - zabavne glasbe. Prireditev bo tekmovalnega značaja in spodbuja avtorje in ansamble, da pišejo in pojejo v pristni narečni slovenski besedi. Ansambli nastopajo v živo. Rok za prijavo je 16. marec, ko morajo udeleženci poslati zahtevani material na naslov: RADIO SORA, Kapucinski trg 4, 4220 ŠKOFJA LOKA. Strokovna komisija bo prispela besedila in skladbe ocenila ter izbrala tiste, ki se bodo predstavili na festivalu. Pogoj za sodelovanje je v narečju zapeta skladba, ki je pred tem javnost še ni slišala.  Za vse dodatne informacije so vam na voljo:  Marjan Potočnik  051/697-730 -  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ,    Tanja Barašin  051/697-731 - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.     in    Zdravko Geržina 041/616-603  -  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z občino DUPLEK in glasbeno Agencijo Geržina Videoton Maribor organizira

Festival "VURBERK 2015".  24. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem »VURBERK 2015«  bo v soboto, 20. junija 2015 na gradu Vurberk.

Festival bosta snemala radio in televizija in izšla bo festivalska zgoščenka. Zaradi velikega zanimanja ansamblov za sodelovanje na tem priljubljenem festivalu bo izbor finalistov na javni prireditvi v nedeljo, 10. maja v Podnanosu. Ansamblom sodelovanje na festivalu prinaša velike promocijske možnosti, najboljšim pa denarne nagrade in atraktivne plakete. Ansambli se morajo prijaviti na festival do 16. marca na naslov: T.D. VURBERK,  Vurberk 85,  2241  SPODNJI DUPLEK. Za več podatkov o zgodovini festivala in intervjuje je na voljo direktor festivala gospod Janez Toplak   (E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  oz. GSM: 040 217 700).

V februarju bosta objavljena razpisa še za 2 festivala narodno-zabavne glasbe:

Festival PTUJ 2015  bo na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju v petek, 28. avgusta 2015 . Ker je za ta najstarejši festival domače glasbe veliko zanimanje med ansambli, bo predizbor  v Tržiču v  nedeljo, 31. maja 2015. Rok za prijavo bo potekel 31. marca.

Festival GRAŠKA GORA POJE IN IGRA 2015  bo na  Graški gori  v nedeljo, 16. avgusta 2015. Za edini narodno-zabavni festival z mednarodno zasedbo se bodo morali ansambli prijaviti do 16. aprila.

Dodatne informacije dobite pri agenciji GERŽINA VIDEOTON Maribor, Tel. (02) 300 1240, GSM: 041 616 603 in  E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

 

Prijavnica: Vurberk 2015

Prijavnica: Večer slovenskih viž v narečju 2015

Lep pozdrav !
Zdravko  Geržina

(tehnični organizator)

GERŽINA VIDEOTON

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save