Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

JERBAS DOMAČIH POLN SMEHA IN DOBRE GLASBE

Zgovorna Dolenjka Mama Manka na izmenjavi izkušenj v Poljanski dolini

Zadnja nedelja pred Božičem je v Poljanski dolini že tradicionalno zapisana božičnemu koncertu Jerbas domačih, ki ga pripravlja Agencija Media butik pod okriljem občine Gorenja vas-Poljane. Že sedmi Jerbas domačih je tudi tokrat nasmejal razprodano telovadnico OŠ Poljane. Za smeh so, pod budnim očesom Tončke Oblak, ki je običaje in izkušnje prelila na papir, poskrbeli domači igralci Olga in Katja Šubic, Ela Tavčar, Cilka Fern, Ivan Alič, Miha Gantar in Ivan Dolenec, ki so gostili zgovorno Dolenjko Mamo Manko.

Tako so si izmenjali bogate šoferske izkušn

je, mesili testo za poljanski kruh, na odru je dišalo po domačih, lepo počasi krivih klobasah, pa zeliščih, ki rastejo na poljanskih travnikih in so uporabna v domači lekarni, obiskovalci so slišali nasvete za pomladitev, ki jih bo v prihodnje upoštevala tudi Mama Manka, ker pa je v Poljanski dolini precej konj, se tudi temi o jahanju na konjskem hrbtu zgovorni igralci niso mogli izogniti.

Za praznične in druge prijetne melodije pa so poskrbeli Veseli Dolenjci, ki so nas med drugim spomnili na Pozabljeni Božič, Dejan Vunjak se je predstavil s skladbo, ki je mlajša od njegovega nečaka, Ansambel Petra Finka nas je z nežno dolenjsko dušo zazibal v prijetne valčke, Vesele Štajerke so povabile k televizijskemu ogledu koncerta ob 20. letnici, Tapravi faloti so zaigrali tudi zmagovalno skladbo Festivala slovenska polka in valček 2013, za posebno presenečenje je poskrbela domača zasedba Hotaveljski kvintet, ki je v venček Ta narliepš polanske viže združila pesmi poljanskih zasedb Štedientje, Poljanski koledniki in Joc band. Jerbas domačih so sklenili člani Ansambla Vikend, ki mu v Poljanski dolini radi prisluhnejo.

Jerbas domačih je že zdavnaj prerasel okvire Poljanske doline, ki je, kot je povedal župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež, letos naredila velik preskok v prepoznavnosti. Župan je na koncertu gostil tudi poslanca v DZ Žana Mahniča in župana sosednje Občine Železniki Antona Luznarja.

„Domača beseda in veliko srca, ki ga vložimo v prireditev, nas vsako leto nagradita z obiskom številnih obiskovalcev, ki se domov vračajo zadovoljni in komaj čakajo Jerbas domačih prihodnje leto. Ta nedvomno bo, tudi zavoljo pokroviteljev prireditve, ki nas zvesto spremljajo iz leta v leto in s tem dajejo priznanje našemu delu. Vsem iskrena hvala,“ pravi direktor Agencije Media butik in glavni organizator Boštjan Avsec.

Generalna pokrovitelja koncerta sta Tigrad d.o.o. iz Logatca in podjetje IPI d.o.o. iz Rogaške Slatine.Ostali pokrovitelji so: Lesgal Branko Ambrožič iz Cerknega, Gradbena mehanizacija Oblak Janez, Prevozništvo Lija -Klemenčič Jakob, Izkopi in prevozi Janez Bradeško, Krek Edo, Avtoservis Keržan iz Preddvora, Krek Roman, Elektro Urbanc Zdravko s.p., Kamm d.o.o.,vaš trgovec z vijaki in navtiko iz Šenčurja, Zavarovalnica Adriatic PE Kranj, Dolenc, Adacta plus, Geomer, Mebor, Geoinvest, Sečnik transport, Domtrade Žabnica, Habjan transport, Čebelarstvo Božnar, Jejlar transport, Ines d.o.o., Cvetličarna Urška iz Tupalič. Medijski pokrovitelj je Radio Sora. Donatorji so: Alpetour potovalna agencija. Marmor Hotavlje, NGD, Mapri, IEI, Ravnikar Potokar In Cores d.o.o. Za pomoč, domače dobrote in gostoljubje se zahvaljujemo Mariji Bogataj, Francki Ržek in Gostilni Jager, Mateja Mezeg s.p. Prav tako velja zahvala KGZ Poljane, Turizmu Škofja Loka in Gostilnam Na Vidmu, Pr'Sedmic in Lipan, kjer so pridno prodajali vstopnice za koncert.

Pin It

Oglasnik - Zadnje objave

  • No posts to display.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save