Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Mladi Dolenjci posneli novo polko...

Spoštovani ljubitelji Mladih Dolenjcev, pozor. Prav in samo za vas, so  fantje posneli povsem novo  polko, ki nosi naslov "Mladi Dolenjci - Najini poljubi". Hm, zelo zanimiv naslov skladbe, a ne da??? Kaj neki bi to lahko pomenilo :D

 Malo se spomnimo še samih začetkov delovanja  ansambla.

Ker smo vsi glasbeniki po srcu, smo bili pobudniki kar vsi, saj je bila v vsakem od nas tiha želja, igrati v ansamblu. Dva meseca pred prvim nastopom smo se po končani nogometni igri pogovarjali o različnih stvareh. Pogovor je med drugim nanesel na glasbo in tako smo prišli do ideje, da gremo vsak po svoj instrument. Ker med seboj nismo daleč oddaljeni, smo se zelo hitro vrnili in prvič skupaj zaigrali. To je bila kaplja cez rob, ki je zadostovala, da smo ustanovili ansambel in začeli resno vaditi,« se svojih začetkov spominjajo Lado, Tomaž in Simon. V isti zasedbi so že od vsega začetka, torej od leta 1996, ko so začeli svojo glasbeno pot.
 Pa se je začelo. Lado Šurla, Tomaž Kastelic in Simon Lukšič mentorja nikoli niso imeli. Zanašali so se na lastno znanje, ki pa ga tudi ni bilo na pretek. Vsi so namreč samouki; vsega, kar vedo o glasbi, so se naučili sami.

Že takoj osvajali nagrade

»Leta 1999 smo se kot debitanti prvič pojavili na festivalu narodno-zabavne glasbe na Vurberku in v močni konkurenci osvojili 1. nagrado strokovne komisije za izvedbo. To je bilo za nas prvovrstno presenečenje, ker niti v najlepših sanjah nismo pričakovali kakšne nagrade. Nato smo v istem letu prejeli še nagrado za najboljšega debitanta na festivalu Števerjan, zlatega orfeja in 1. nagrado občinstva na Ptuju ter 3. nagrado strokovne žirije in 1. nagrado občinstva v Cerkvenjaku,« z
navdušenjem povedo. A to seveda niso vse nagrade, ki so jih prejeli v 15-letni karieri. Pohvalijo se lahko še z najlepšim valčkom na festivalu Slovenska polka in valček Brez otroških oci, za katerega so prejeli rekordnih 12.507 glasov, in z najlepšo polko Očka bom postal. Slavili so domala na vseh najprestižnejših festivalih domače glasbe. V arhivu hranijo več kot 25 laskavih nagrad.
Nastopali so tudi drugod po Evropi: v Avstriji, Nemciji, Italiji, Hrvaški ter preko atlantskega oceana v ZDA in Kanadi, kjer so imeli kar 3-tedensko turnejo po celotni Severni Ameriki.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)

Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save