Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

VESELE ŠTAJERKE PRAZNUJEJO DVAJSET LET

Avtor: Saša Pivk Avsec

VESELE ŠTAJERKE PRAZNUJEJO DVAJSET LET

Prva ženska narodno-zabavna skupina praznuje 12. oktobra v Športni dvorani Vojnik uspešnih 20 let glasbenega delovanja.

Dekleta so se spoznala na prireditvi » Pokaži kaj znaš«, kjer so se z svojim nastopom predstavila vsaka zase. Oče Loti Žlaus je dekleta povezal v šopek in tako so Mojca, Loti in Marjana začele skupno glasbeno pot.

Na prve vaje in nastope so jih vozili starši, saj so bile dekleta še mladoletna. Svoj prvi nastop so imele v Narodnem domu v Celju. Kmalu so posnele svojo prvo skladbo «Smo tri Vesele Štajerke«, s katero so se predstavile v oddaji »Po domače« na TV Slovenija, kamor jih je povabil Jože Galič. Za tisti čas je bilo to nekaj novega, svežega in nenavadnega, da dekleta igrajo in prepevajo narodno-zabavno glasbo, saj so mladi poslušali drugo zvrst glasbe. Štajerke so pridno vadile in z glasbo razveseljevale ljudi po Sloveniji. Bilo je veliko nastopov, zato so leta 1997 medse povabile še Vido Sadek, ki je v skupini prepevala in igrala bobne. Njo je leta 2012 zamenjala odlična pevka, bobnarka in baritonistka Eva Šolinc.

Prepotovale so že dober kos Evrope, bile so na Škotskem, Švedskem, v Luxemburgu, Avstriji, Italiji in Nemčiji. Leta 1998 so bile na pettedenski turneji po ZDA in Kanadi, nato pa še na desetdnevnem potepanju po mondenih Sejšelskih otokih. Tam so v okviru Slovenskega festivala predstavile slovensko glasbo. V daljni Avstraliji so bile tudi leta 2002, kjer so igrale pri naših rojakih in glasbo predstavile tudi v avstralskih šolah.

V vseh letih so pridno snemale in izdale šest kaset, osem zgoščenk, videokaseto in DVD z videospoti. Sodelovale so na Vurberškem in Ptujskem festivalu, na Narečni popevki v Mariboru, v Števerjanu, kjer so dobile nagrado za najboljšo vokalno izvedbo za živahno polko Ljubček moj, srček moj. Na festivalu Slovenska polka in valček leta 2003 je bila njihova »Sreča se vrne«, izbrana za najboljšo polko. Bile so gostje avstrijske televizije ORF v znameniti oddaji » MUSIKANTENSTADL«, legendarnega voditelja Karla Moika. Leta 2000 so sodelovale pri snemanju v celovečernega filma »VARUH MEJE « režiserke Maje Weiss. V začetku 2002 je bil predstavljen na filmskem festivalu v Berlinu, lahko pa smo si ga ogledali tudi v slovenskih filmskih platnih.

V mesecu oktobru bodo svoje poslušalce in oboževalce razveselile z novo zgoščenko, na kateri bodo skladbe, ki so bile posnete v obdobju dveh let. Na njem bo tudi čisto nov valček, ki ga je uglasbila Eva Šolinc, besedilo pa je napisala že znana avtorica njihovih uspešnic Vera Šolinc. To skladbo bodo premierno zaigrale na jubilejnem koncertu v Vojniku, ki bo 12. oktobra 2014, ob 18. uri v Športni dvorani Osnovne šole v Vojniku. Z njimi bodo praznovali Mladi Dolenjci, Modrijani, Vera in Originali, Igor in Zlati zvoki, Navihanke, Tine Lesjak s prijatelji, sestre Potočnik, Marko Pezdirc, Irena Vrčkovnik, Me tri do polnoči in Andrej Hofer. Na koncert bodo povabile tudi nekdanje članice glasbene skupine: harmonikarico Marjanco Kirn, klaviaturistko in pevko Anito Vodišek ter nenazadnje članico, ki je bila z njimi več kot štirinajst let Vido Sadek, ki je igrala bobne in pela. Predprodaja vstopnic je na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrolovih servisih.

Lepo vabljeni na koncert, na katerem bodo Vesele Štajerke izdale še eno lepo skrivnost.

Pin It

Radio Narodnjak

Poslušate:

Oglasnik - Zadnje objave

  • Ni objav za prikaz.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save