Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Novi video spot ans. Unikat

Ansambel Unikat je posnel novi video spot za skladbo z naslovom "Sreča je" Spot so Unikatovci posneli pri Golica TV in ga danes z veseljem predstavljajo. Objavljamo pa ga tudi mi in  vas vabimo, da si ga ogledate.

Ansambel Unikat je nastal leta 2000, natančneje meseca maja, na pobudo prvih treh članov, takrat še osnovnošolcev, Davorja, Luke in Špele. Kar hitro so medse povabili še Uroša in kaj kmalu začeli nastopati v domačem kraju in okolici, med drugim pa so se udeležili tudi nekaj lokalnih festivalov.

Leta 2001 je izšel njihov prvi glasbeni projekt, kaseta z naslovom Prešmentana ljubezen. S skladbami z omenjenega projekta so še istega leta nastopili na svojem prvem večjem festivalu na Graški gori, kjer so prejeli 1. nagrado občinstva. Najverjetneje je prav uspeh na omenjenem festivalu botroval temu, da so se fantje in dekle udeležili vseh vidnejših festivalov v Sloveniji in tujini (Ptuj, Cerkvenjak, Vurberk, Lenart, Števerjan, Graška Gora) in leta 2003 prejeli 2. nagrado občinstva ter 2. nagrado strokovne žirije na festivalu v Lenartu.

Tudi na radijskih postajah so njhove skladbe dosegle precejšnjo poslušanost. Skladba Zimska noč se je leta 2003 uvrstila v sam vrh priljubljenosti med narodnozabavnimi vižami na Radiu Celje.

Naslednjega leta, leta 2004, je ansambel izdal svoj drugi projekt, ki nosi naslov njihove uspešnice Ne cukaj me za kitki. Predstavitev projekta v domači Gorici pri Slivnici je bila tako uspešna, da so morali koncert kmalu zatem ponoviti.

Konec leta 2005 je ansambel zapustil kitarist Luka Polenšek, že v začetku leta 2006 pa ga je zamenjal Andrej Sluga. Ansamblu pa se je ob istem času pridružil še nov član, vokalist Matic Supovec. V tej zasedbi je ansambel avgusta 2006 izdal že svoj tretji projekt z naslovom Glej, tu si doma.

Leta 2010 je v ansamblu vnovič prišlo do kadrovske spremembe. Dosedanjo pevko Špelo Žafran je zamenjala Andreja Črešnar, ki skupaj s fanti že pripravlja nov glasbeni projekt ob deseti obletnici delovanja ansambla Unikat.

Nova zasedba je kmalu predstavila nežen valček Dovolj mi je, s katerim so se še bolj priljubili poslušalcem širom po Sloveniji in za katerega mnogi pravijo, da je njihova največja uspešnica. Naslednje leto pa so se podali še na zamejski festival Števerjan in se tam več kot uspešno predstavili, saj so si prislužili nagrado za najboljši trio z valčkom "Sanjala sva".

Pin It

Radio Narodnjak

Poslušate:

Oglasnik - Zadnje objave

  • Ni objav za prikaz.

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save