Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

ANSAMBEL ŽANA URBANCA SVEŽE GLASBENO IME NA GORENJSKEM

V prvi pesmi prepevajo o šoli, v katero hodijo, kadar ne zabavajo drugih

Žan Urbanc, štirinajstletnik iz Zaloga se je igranja na harmoniko začel učiti že v drugem razredu osnovne šole. Žanov vzornik je Franc Mihelič, učitelj pa priznani harmonikar in avtor skladb Brane Tičar, ki je pred več kot tremi desetletji ustanovil ansambel Gašperji.

Žan je sledil očetovi želji in ideji in iz Tria Žana Urbanca je pred kratkim nastal Ansambel Žana Urbanca, v katerem mu družbo delajo še osemnajstletna pevka Neža Zatler iz Ljubljane, šestnajstletni pevec Aljaž Pirc z Zgornje Bele pri Preddvoru in sedemnajstletni Ambrož Rozman iz Šenčurja. V tej zasedbi nastopajo od februarja letos, imajo pa smele načrte za prihodnost.

 

Ena od želja se jim je že uresničila, saj so pred kratkim posneli svojo prvo skladbo z naslovom Oh jej ta šola, katere avtor v celoti je Brane Tičar. Nad Ansamblom Žana Urbanca bdi mentor Rok Ristič, sicer član Veselih Begunjčanov, ki jim s svojimi izkušnjami zna svetovati in jih usmerjati na prava glasbena pota. Ansambel je že nastopil na številnih koncertih in prireditvah, nad Žanovim znanjem igranja na frajtonarico je bila v začetku marca na koncertu An flet'n večer v Tržič prijetno presenečena tudi Tereza Kesovija, ki jo je Žan spremljal v venčku slovenskih narodnih.

Še en prijeten nastop čaka Ansambel Žana Urbanca v tem mesecu. Nastopili bodo namreč v uvodu sobotnega dela tradicionalne prireditve PIRFEST – PREDDVOR 2014, ki bo 19. in 20. septembra pod velikim šotorom na dvorišču Jelovice v Preddvoru v organizaciji Agencije Media butik. Tako bo med 20. in 20.30 uro nekakšna predskupina trenutno najbolj zaželjenim slovenskim glasbenikom MODRIJANOM.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Android APP

androidapp

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save