Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO ~~~>

narodnjak1  Winamp  youtube spletna logo wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Narodnjak sporoča:

puscicaPostanite sponzor in podpornik radia Narodnjak!!!

Oglašujte na našem radiu in to po konkurenčni in ugodni ceni. Podjetniki in vsi, ki si želite da postane radio Narodnjak vaš odmevni radio in Slovenskal glasba številka 1 naše dežele, vabljeni pa tudi pred vsem tisti, ki vam Slovenska glasba nekaj pomeni in bi si je želeli še več na našem radiu.

POMAGAJTE NAM IN DONIRAJTE, PRISPEVAJTE ZA DELOVANJE IN OBSTOJ RADIA NA NASLOV  paypal.me/narodnjak

 Naslov radia: Radio Narodnjak, Skrovnik 9, 8295 Tržišče

Več informacij o konkretnem sodelovanju lahko dobite na spodnjem E-mailu

KONTAKT&MARKETING&TRŽENJE: radionarodnjak1@gmail.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

VABILO na predstavitev knjige Zlati zvoki - Katalog Avsenikove glasbe 1953-2016

Diskografija Ansambla bratov Avsenik popisana v katalogu - VABILO na predstavitev knjige Zlati zvoki - Katalog Avsenikove glasbe 1953-2016 DISKOGRAFIJA ANSAMBLA BRATOV AVSENIK POPISANA V KATALOGU. Knjiga je neprecenljiv vir podatkov in ohranja spomin na Slavka Avsenika in njegov ansambel.

foto galerija avsenik

Avtor Aleksi Jercog s Slavkom in Brigito Avsenik (foto Galerija Avsenik)

Založba Avsenik predstavlja dvojezični popis življenjskega dela bratov Slavka in Vilka Avsenika. Zlati zvoki - Katalog Avsenikove glasbe obsega 400 strani popisa avtorskega opusa bratov Avsenik, katerega je založba Avsenik zaupala dolgoletnemu prijatelju Avsenikove glasbe, Aleksiju Jercogu.

foto galerija avsenik1

Avtor Aleksi Jercog s knjigo Zlati zvoki-mediji (foto Galerija Avsenik)

Vabimo vas na predstavitev knjige Zlati zvoki - Katalog Avsenikove glasbe, ki bo v četrtek, 8. septembra 2016, ob 17. uri pod Avsenikovo marelo v Begunjah na Gorenjskem.

Izjava avtorja Aleksija Jercoga

Izjava Vilko Ovsenik

Knjiga ZLATI ZVOKI – Katalog Avsenikove glasbe 1953-2016 je sad večletnega dela Založbe Avsenik in avtorja Aleksija Jercoga. Avtor je že v preteklosti raziskoval Avsenikovo zapuščino skozi dve knjižni monografiji o zgodovini Avsenikove glasbe in sicer publikaciji S pesmijo našo – 50 let ob Avsenikovi glasbi na Tržaškem in Goriškem in S polko v svet – Glasbene poti bratov Avseniki. Kot poklon 60. obletnici Avsenikove glasbe je v okviru slovenskega programa RAI pripravil enourni dokumentarni film Spomin – Naših 60 let ob Avsenikovih melodijah. S tem poklonom Avsenikovi ustvarjalnosti je Aleksi Jercog nadgradil svoja raziskovanja na tem področju. V kamero je ujel pričevanja triintridesetih protagonistov Avsenikovih glasbenih poti: od članov družine Avsenik preko glasbenikov in pevcev Ansambla do muzikologov, skladateljev, tekstopiscev ter drugih kulturnih in glasbenih delavcev.

vabilo

Največji in najobsežnejši projekt pa je diskografija Zlati zvoki, popisana na več kot štiristo straneh. Predstavlja diskografski del (EP plošče, SP plošče ter druge glavne albume), katalog skladb (skladbe bratov Avsenik, vključno s skladbami Slavka ml. ter Grega Avsenika), tekstopisce, zgodovino ter bibliografijo Ansambla bratov Avsenik. Gre za slovensko-nemški popis življenjskega dela bratov Avsenik.

unnamed1

»Vesel sem, da je moje in bratovo delo popisano v tej diskografski knjigi, v tem velikem katalogu, zbrano na enem mestu. Tako se bo to ohranjajo za naslednje rodove, za vse tiste, ki jih ta glasba zanima in jih bo navduševala še v prihodnje,« je dal popotnico knjigi gospod Vilko Ovsenik.   

»To prijetno a vendar ne lahko nalogo sem sprejel septembra 2013. Po skoraj treh letih skupnega truda lahko rečem, da imamo  v rokah izjemno zanimiv, bogat in estetsko atraktiven knjižni izdelek, v katerem je zaobjeto vse, kar je bilo doslej izdanega o Avsenikovi glasbi na diskografskem, notnem in knjižnem področju,« pravi avtor Kataloga Avsenikove glasbe 1953-2016, Aleksi Jercog.


Knjiga je neprecenljiv vir podatkov za strokovnjake in vse ljubitelje Avsenikove glasbe. Ohranja spomin na Slavka Avsenika in njegov ansambel.

 

Za dodatne informacije vam je na voljo ga. Lili Milojevič iz Galerije Avsenik, na telefonski številki 04 5307 300 ali 031 784 555, preko elektronske pošte na naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., podrobnosti o projektu pa so zapisane tudi na spletni strani  www.avsenik.com

 

 

Saša Pivk Avsec

PR za Galerijo Avsenik

051/697-736

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

unamed

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)

Android APP

androidapp

Rezervniavtodeli24.si

Radio Narodnjak

Poslušate:

Vremenska napoved

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save